menu

Objavte kultúrne dedičstvo: Nová cesta Via Mariae v aplikácii rurAllure

Slovenské kultúrne dedičstvo sa stalo súčasťou medzinárodnej turistickej aplikácie vďaka projektu rurAllure. Univerzita Komenského sa zapojila do medzinárodného projektu rurAllure, vďaka ktorému predstaví zaujímavé slovenské miesta nielen turistom zo Slovenska, ale aj  zo zahraničia. Výsledkom projektu je aplikácia, ktorá mapuje lokality kultúrneho dedičstva v blízkosti európskych pútnických trás veľmi inovatívnym spôsobom podporujúcim kultúrnu spoluprácu a udržateľný cestovný ruch v blízkosti európskych historických pútnických trás.

Ide o mapovanie lokalít kultúrneho dedičstva v blízkosti európskych historických pútnických trás. Vďaka tejto aplikácii môžu nielen turisti zo Slovenska, ale aj zo zahraničia, objavovať fascinujúce miesta. Medzi svetoznáme pútnické cesty ako Svätojakubská cesta vedúca do Santiaga de Compostela, Via Francigena, pútnické cesty do Ríma, Cesta sv. Olafa sa do aplikácie dostáva slovenská pútnická cesta Via Mariae.

Via Mariae je duchovnou cestou, ktorá prechádza krásnym slovenským územím z juhu na sever zo Šiah do Trstenej. Na tejto trase nájdete zastávky na viacerých významných miestach, ako sú Plášťovce, Staré Hory, Ludrová a Trstená. Celá trasa má 10 úsekov a je dlhá 192,6 km.

Klub slovenských turistov sa postaral o značenie celej trasy Via Mariae. Na turistické smerovníky sa umiestnili aj logá pútnickej cesty Via Mariae v podobe štylizovaného M, ktorými sú označené aj ďalšie úseky Stredoeurópskej mariánskej cesty v Maďarsku, Rumunsku a ďalších krajinách.

Spolupracujeme, aby aj Kláštor pod Znievom bol súčasťou tejto mapy.

Via Mariae - viac informácií

Zodpovedný pracovník: -
Vytvorené / Posledná aktualizácia: / 2024-05-02 07:05:09